Blog

De techwereld blinkt uit in jargon. Wij zijn heer en meester in het verzinnen van terminologie waar de gemiddelde Nederlander, inclusief mijzelf, geen brood van kan bakken. In de pauze heb ik dan ook regelmatig pittige discussies met mijn technisch onderlegde collega’s over wat ‘het’ nu in Jip en Janneketaal inhoudt en wat die nieuwe technologische ontwikkeling voor mij kan betekenen. Meestal wordt mij na het stellen van een aantal kritische vragen duidelijk dat het allemaal niet zo moeilijk is.

Zo word ik na een dag hard werken bij thuiskomst regelmatig ver(g)ast door de ‘Big Data’ van dochterlief van 1 jaar. Het analyseren van deze Big Data is zeer leerzaam. Zo blijkt dat de spinazie van gisteren volledig is verteerd, maar dat de kiwi-pitjes sneller de uitgang hebben gevonden. Een analyse van de geur laat ik achterwegen, omdat die alleen maar afleidt. Al met al mag ik concluderen dat de darmflora van m'n dochter prima in orde is. Uiteraard dient de Big Data continu aangevuld te worden. Dat gaat helaas niet vanzelf. Wat zou het fijn zijn om gebruik te kunnen maken van ‘Artifical Intelligence’ (AI, niet te verwarren met ET), zodat de spinazie zonder compleet slagveld door het mondje gaat in plaats van op de grond en tegen de muur.

Dochterlief van 3 is gelukkig helemaal blij met haar pedagogisch verantwoorde pop die ze voor haar verjaardag heeft gekregen. Echter, ook de smartphone heeft een bijzonder grote aantrekkingskracht en met de komst van The Internet of Toys (ja, die bestaan écht) vrees ik met grote vreze dat ze dadelijk een pop wil die vieze moppen verteld en onthoud of ze wel of niet haar wekelijkse cryptogeld heeft gekregen. Zolang manlief en ik in de dagelijkse hectiek van het werkend- en gezinsleven een ‘Blockchain’ vormen, zie ik geen ‘Man-in-the-middle’ attack. Maar zo nu en dan bespeur ik een scheurtje in onze Blockchain. Zo is er onlangs nog sprake geweest van een ongecontroleerde transactie (lees: aankoop nieuwe Sonos) .

Conclusie: Ik ga vooralsnog geen Bitcoins kopen. Wil jij in begrijpelijke taal weten wat de ICT trends voor jou kunnen betekenen, neem dan contact op met Cliënt ICT Groep.

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer