Nieuws

Kwetsbaarheden in processoren

Kwetsbaarheden in processoren

Er is een golf aan berichten ontstaan door het nieuws over kwetsbaarheden in diverse processoren die worden toegepast voor de werking van informatiesystemen. Er zijn kwetsbaarheden in processoren ontdekt die door nagenoeg alle laptops, smartphones en computersystemen worden gebruikt. Dit kan gevolgen hebben voor zowel bedrijven als thuisgebruikers, omdat gevoelige gegevens kunnen worden bemachtigd.

Voor beveiligingsadvies richt Cliënt ICT Groep zich tot berichtgeving vanuit het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het NCSC brengt voortdurend nieuwe updates uit over deze kwetsbaarheden waarin adviezen, mogelijke gevolgen en mogelijke oplossingen worden gepubliceerd. Het NCSC werkt momenteel aan nadere analyses en een mogelijk handelingsperspectief. Zodra er meer informatie bekend is, wordt dit op door het NCSC gepubliceerd.

Impact voor Cliënt ICT Groep en haar klanten:

Omdat nog niet alle vereiste security patches vanuit leveranciers beschikbaar zijn houden wij de ontwikkelingen hieromtrent met de hoogste prioriteit in de gaten. Waar mogelijk starten we direct met patchen (verhelpen van de kwetsbaarheid). Alle (managed) servers, platformen en apparaten onder het (contractueel) beheer van Cliënt ICT Groep worden direct voorzien van de vereiste security updates zodra deze beschikbaar zijn.

 

Wat kunt u zelf doen: Updaten van uw systemen

Voor Microsoft Windows client systemen zijn de eerste patches beschikbaar, maak in een thuis situatie dus gebruik van de Windows Update mogelijkheden van je systeem. Op het moment van schrijven is er voor Android een oplossing beschikbaar via de update mogelijkheden van uw apparaat, mogelijk duurt het een aantal dagen voordat deze update op uw apparaat beschikbaar is. Apple zal op korte termijn een update vrijgeven voor uw iOS en Mac OS X apparaten.

Meer technische informatie over de gevonden kwetsbaarheden kunt u vinden via onderstaande links:

NCSC

https://www.ncsc.nl/actueel/nieuwsberichten/meltdown-en-spectre.html

 

Meltdown

https://meltdownattack.com/meltdown.pdf

 

Spectre

https://spectreattack.com/spectre.pdf

 

Natuurlijk zijn wij voor verdere vragen ook bereikbaar op telefoonnummer 085 - 020 00 72

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer