Nieuws

Radiologen Ziekenhuisgroep Twente kunnen beelden efficiënter beoordelen

Radiologen Ziekenhuisgroep Twente kunnen beelden efficiënter beoordelen

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) levert zorg aan mensen in ziekenhuizen in Almelo en Hengelo en vijf buitenpoliklinieken. Zo’n 60 radiologen bekijken en diagnosticeren niet alleen MRI’s, CT’s, röntgenfoto’s en echo’s van ZGT-specialisten, maar ook medische beelden van twee ziekenhuizen uit Enschede en Winterswijk. Voor ZGT betreft dit alleen al zo’n 250.000 radiografische onderzoeken per jaar.
Veel bandbreedte en rekenkracht

Projectleider medical imaging bij ZGT, Jeroen Geerdink: “Radiologen werken met Picture Archiving and Communication Systems (PACS), een netwerk van speciale computers, servers en software. Dit zijn zware werkstations die veel bandbreedte en rekenkracht vereisen. Bovendien zijn ze vaak gekoppeld met verschillende applicaties en informatiesystemen. Zo’n werkplek is uitgerust met twee diagnostische monitoren en twee normale monitors. Voor de werkstations en monitors gelden strikte internationale kwaliteitsstandaarden. Bijvoorbeeld voor de resolutie, grijswaarden en andere technische condities.”
Virtualisatie PoC

Toen het einde van de levensduur van de 27 werkstations in zicht kwam, heeft de ICT-afdeling van ZGT de laatste technische ontwikkelingen onderzocht. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het technisch mogelijk was PACS-werkstations te virtualiseren middels VDI.  In samenwerking met VMware-partner Cliënt ICT Groep besloot ZGT hiervoor een Proof of Concept (PoC) te ontwikkelen op basis van VMware Horizon. Lees meer meer op de website van het VM-Ware EMEA Blog.

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer