Nieuws

Ransomware; zorg voor een gedegen veiligheid.

Ransomware; zorg voor een gedegen veiligheid.

Ransomware aanvallen zijn geen uitzondering meer. Natuurlijk was de WannaCry aanval van afgelopen weekend er een van ongekende omvang. Zorginstellingen, overheden en  bedrijven zijn slachtoffer geworden. Alle bestanden worden versleuteld en dus geen toegang meer tot je data. Alleen na het overmaken van ongeveer    €. 300,00 aan Bitcoins kun je weer bij je gegevens.

WannaCry richt zich vooral op Windows-apparaten die nog op een oudere versie van het besturingssysteem draaien. Zo ben je zeer kwetsbaar als je gebruik maakt van Windows 8, Windows  XP of  Windows Server 2003. Als je up-to-date bent ben je flink minder kwetsbaar, echter vrij van risico ben je natuurlijk nooit.

Als Cliënt ICT Groep adviseren wij om niet direct in paniek te raken en snel veel geld over de balk te smijten voor een noodverband. Zorg voor een structurele aanpassing en zeker voor een goed veiligheidsbeleid, per slot van rekening strijden we hier niet tegen kruimeldieven maar tegen goed georganiseerde criminelen.

Uiteraard hebben wij ons primair gefocussed op onze Everwork contractklanten om daar waar nodig aanpassingen te verrichten en updates uit te voeren. 

Wij staan graag klaar om uw netwerk door te lichten en te kijken waar uw kwetsbaarheden zich bevinden en die gedegen in te perken.

Interesse? Neem direct contact met Cliënt ICT Groep via 085 - 020 00 70.

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer