Referenties
NK Novadic Kentron

NK Novadic Kentron

Samen werken aan de juiste oplossing

“Mensen de eerste stappen laten zetten op een weg naar een beter, gezonder en gelukkiger leven”. Dat is de missie van NK, de professionele instelling op het gebied van verslavingszorg in Brabant. Vanuit een twintigtal vestigingen begeleiden de professionals van NK mensen met drugs-, drank-, medicijn-, gok- of gameverslavingen met als doel om deze mensen af te laten kicken, zodat ze een nieuwe kans krijgen om hun leven weer op de rit te krijgen. “Veel mensen kennen ons als Novadic- Kentron, wij hebben echter redelijk recent de afkorting NK vertaald in Nieuwe Kansen. Want dat is wat we willen doenSamen Nieuwe Kansen Creëren, voor en met cliënten!”

Frans van Alebeek is ICT-manager binnen NK. Vanuit deze functie ondersteunt hij zijn collega’s in het op een zo goed mogelijke wijze vervullen van deze missie. “Als NK zijn we voortdurend op zoek naar wegen om de zorg te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de doelgroep. En daarin speelt ICT ook een belangrijke rol. Onze medewerkers zijn sterk afhankelijk van een ICT-systeem waar ze van op aan kunnen en dat permanent en probleemloos draait.

Daarnaast is de beveiliging van de gevoelige persoonsgebonden data natuurlijk iets waar we als organisatie voortdurend erg scherp op zijn. Tot slot zien we dat de mogelijkheden van ICT op de werkvloer steeds beter en groter worden. De inzet van bijvoorbeeld smartphones en tablets neemt bijvoorbeeld een vlucht. Op projectbasis monitoren we voortdurend welke mogelijkheden de nieuwe technieken ons bieden.”


Verschuiving van taken

Gaf Frans tot voor een aantal jaren terug leiding aan een ICT-afdeling van vier mensen, inmiddels heeft NK ervoor gekozen om te gaan werken met externe ICT-partners waarbij Van Alebeek als manager zorgt voor de aansturing van deze partners. “De keuze om op deze wijze onze automatiseringsomgeving in te richten is tweeledig: Ten eerste behoort ICT niet tot de corebusiness van NK. Ten tweede hebben we gemerkt dat je door zaken te outsourcen aan Cliёnt ICT Groep als outsourcingspartner een grotere mate van effectiviteit en flexibiliteit inbouwt. Daarnaast is natuurlijk de expertise van een partner groter dan wat je zelf in huis kunt halen. De ontwikkelingen gaan zo snel dat je die als interne ICT-afdeling nooit allemaal kunt behappen. Tot slot ben je verzekerd van een systeem dat qua capaciteit (denk aan cloud-oplossingen) en veiligheid (data-beveiliging) altijd helemaal voldoet aan de actuele eisen en wensen. Kortom, outsourcen biedt voor NK aanzienlijke voordelen en garandeert ons dat we wat betreft ICT altijd up-to-date zijn.”

Cliёnt ICT Groep als outsourcingspartner

“Voor Frans zelf betekent dit dat hij vooral de diverse processen moet managen. Voor hem is een partner dan ook niet alleen leverancier, maar ook outsourcingspartner. “Het is voor mij erg belangrijk om onze visie met regelmaat te kunnen toetsen. Daarnaast wil ik graag op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, zodat ik tijdig mijn visie kan aanscherpen. Het grote voordeel is dat ik de taal van mijn toeleveranciers spreek. Dus samen komen we tot een juiste invulling van onze ICT-omgeving.”

“Cliënt ICT Groep is een partner die ook nog eens kan bogen op een ruime ervaring waar het gaat om ICT-dienstverlening in de zorg. Frans: “Het is eigenlijk het totaalplaatje dat ervoor zorgt dat Cliënt ICT Groep voor ons de juiste partner is. Het is net als wij een organisatie die kan en wil groeien. De mensen zijn prettig in de omgang en hebben verstand van zaken. En als de expertise er een keer niet direct is, investeren ze in het vinden van het juiste antwoord. Het is een regionale partner die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Maar het is ook een partner die open staat voor dialoog: samen werken aan de beste ICT-oplossing. Waarbij het vanzelfsprekend is dat de juiste oplossing ook op een professionele wijze wordt geïmplementeerd en ondersteund. Dat is wat we samen met Cliënt ICT Groep al vele jaren naar volle tevredenheid doen.”

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer